menu
Word Lid
Vlaams Belang vraagt meer middelen voor belangrijke organisatie PUNT.

Fractieleider Sam van Rooy: “Als er nog eens geld wordt vrijgemaakt om ergens te gaan uitdelen in de Marokkaanse bergen, kan er misschien eerst gedacht worden aan Julie Van Espen en PUNT. vzw. Deze organisatie moet absolute voorrang krijgen!”

Op de jongste gemeenteraad stond een toelage van 2.000 euro voor PUNT. vzw geagendeerd. Deze organisatie werd in de nasleep van de moord op Julie Van Espen opgericht als hulpverlening voor en ter ondersteuning van slachtoffers van seksueel misbruik. Daarnaast werkt PUNT. ook aan de preventie van verkrachting, seksueel misbruik, incest, seksuele intimidatie en ongewenste aanrakingen. De organisatie heeft het financieel moeilijk en vreest over enkele maanden de deuren te moeten sluiten. “Zonder erkenning en extra financiële hulp zal de vzw 1.000 geholpen mensen, 120 vrijwilligers en 3 werknemers in de kou moeten zetten”, liet men vanuit PUNT. optekenen. Nabestaanden van de vermoorde Julie Van Espen voelen zich nauw verbonden met PUNT. en deden vorige maand een oproep aan zowel de Vlaamse regering als het Antwerps stadsbestuur om de vzw blijvend en met extra middelen te ondersteunen.

Hoewel de geagendeerde toelage van 2.000 euro eenparig door de gemeenteraad werd goedgekeurd, kwam het Vlaams Belang als enige fractie tussen bij dit agendapunt. “Neem de noodkreet van PUNT. vzw serieus! Voorzie hen van meer middelen zodat zij hun werkzaamheden kunnen verderzetten zoals de voorbije jaren het geval is geweest, zodat slachtoffers van seksueel geweld niet in de steek worden gelaten”, aldus de fractieleider Sam van Rooy.

Bevoegd schepen Karim Bachar (Vooruit) was helaas afwezig tijdens de gemeenteraad, waardoor Els van Doesburg (N-VA) hem met haar repliek verving. “We zijn in overleg met PUNT. en op zoek naar manieren waarbij we hen vanuit de stad meer kunnen ondersteunen”, repliceerde schepen van Doesburg op van Rooy’s tussenkomst. Op de vraag welk extra bedrag het stadsbestuur in gedachte had, teneinde de vzw PUNT. te laten overleven, moest van Doesburg het antwoord helaas schuldig blijven. “Moest er reeds een bepaald bedrag geraamd zijn, had ik dat laten weten”, deelde van Doesburg mee.

Jaarlijks gaat er meer dan een half miljoen euro naar projecten in Congo, Ghana, Senegal en Marokko, terwijl een nobele en belangrijke organisatie als PUNT. niet van antwoord kan worden gediend wanneer zij om extra middelen vragen. Deze aanpak is op z’n minst wraakroepend te noemen. Als er nog eens geld wordt vrijgemaakt om ergens te gaan uitdelen in de Marokkaanse bergen, kan er misschien eerst gedacht worden aan Julie Van Espen en PUNT. vzw. Ik zal er in het Vlaams parlement bij bevoegd minister van Welzijn, Hilde Crevits, alvast op aandringen om de bekommernissen van PUNT. ter harte te nemen en hen met meer middelen bij te staan. Ook vanuit Vlaanderen kan er gerust bespaard worden op geld richting buitenland en op de resem aan diversiteits- en multiculclubjes”, besluit een strijdvaardige Sam van Rooy.

ONTVANG ONZE NIEUWSBRIEF