menu
Word Lid
Mogelijke terreurdreiging naar aanleiding van opgepakte jihadi's: De Wever biedt geen transparantie

Fractieleider Sam van Rooy: "Antwerpenaar heeft toch het recht te weten wie er in zijn buurt woont!"

Naar aanleiding van de arrestatie van vijf Mohammedaanse terreurverdachten in onze stad net voor het Paasreces, maakte fractieleider Sam van Rooy van de gelegenheid gebruik om burgemeester Bart De Wever te ondervragen over de huidige situatie inzake terreurdreiging. Onze partij is immers van mening dat de Antwerpenaar het recht heeft te weten wie er in onze stad verblijft.

Helaas bleek de burgemeester een andere menig toegedaan. “Er is een OCAD-lijst waarop op te volgen mensen vermeld staan. Het is echter niet aan mij om daar uitspraken over te doen wat onze stad betreft. Misschien kan de minister van justitie dat wel doen, maar dan moet u uw vragen stellen in het federaal parlement”, deelde De Wever mee in zijn ‘repliek’.

Het is dus niet alleen in de woedende drugsoorlog dat onze burgemeester zich verschuilt achter het federale niveau, ook wat dreigende moslimterreur betreft, wordt de spreekwoordelijke paraplu opengetrokken. “Ik informeer in mijn vragen niet naar adressen, noch naar namen of gerechtelijke informatie. Het is dan ook enorm betreurenswaardig dat u niet de minste informatie wenst mee te geven”, aldus een teleurgestelde van Rooy.

ONTVANG ONZE NIEUWSBRIEF