menu
Word Lid
Marhaba festival In Hoboken

A.s. zaterdag, 25 mei, vindt in park “Sorghvliedt” het “Marhaba”festival plaats, waar men met de Marokkaanse cultuur, gewoontes, keuken, etc. kan kennis maken. Een vreemd evenement, daar de inwoner van Hoboken deze cultuur, gewoontes, keuken, etc. toch al zeer goed kent.

Ik som graag even op hoe we de laatste decennia deze cultuur al van nabij hebben leren kennen.

In de eindejaarsperiode maakt de Marokkaanse jeugd graag amok, vernielen ze het straatmeubilair, confronteren ze graag de politie , steken ze auto’s in brand zonder enige aanleiding en belagen ze hulpdiensten, die gehoor geven aan een noodoproep. Ze lokken ook graag hulpdiensten in een hinderlaag om ze dan te bekogelen. “De Lijn” deelt vaak mee in de klappen.

Ze belagen mensen met een andere geaardheid.

Ze maken wijken onveilig met drugs-gerelateerde feiten, waardoor vele bewoners van deze wijken ’s avonds niet meer buiten durven komen.

Op plekken, waar veel winkels zijn, die uitgebaat worden door Marokkanen, is de netheid in en rond deze winkels ver zoek.

Op verschillende scholen moeten Vlaamse kinderen verplicht halal eten om hen vooral niet voor het hoofd te stoten.

Ik kan helaaas alleen maar besluiten, na een opsomming van bovenstaande feiten, dat de cultuur, en gewoontes van de Marokkaanse gemeenschap veelal agressie, aanslagen, verdriet, paniek, angst en vrouwonvriendelijke toestanden met zich meebrengen.

Zou de Marokkaanse gemeenschap niet beter onze leefgewoontes leren kennen? Zouden we niet beter in park “Sorghvliedt” een “Vlaams” festival organiseren, waar we de Marokkaanse bewoners leren kennismaken met onze cultuur, gewoontes, keuken, etc.?

Vlaanderen, weer van ons! Ander en beter!

Roeland Hoes

Voorzitter, afd. Vlaams Belang Hoboken

ONTVANG ONZE NIEUWSBRIEF