menu
Word Lid
Jihadistische-terreurdreiging tegen Joodse instellingen: fractieleider Sam van Rooy vraagt maximale opsporing en permanente bewaking

Een week voor de inval bij jihadi’s in Deurne, Borgerhout en Merksem attendeerde Vlaams Belang-fractieleider stadsbestuur voor toenemend risico op aanslagen tijdens gemeenteraadscommissie

Begin deze maand waarschuwde De Britse staatssecretaris Tom Tugendhat voor jihadterreurdreiging ten aanzien van Joodse instellingen. Het gevaar zou afkomstig zijn van de Islamitische Republiek Iran die spionnen zou inzetten om polshoogte te nemen bij Joodse doelwitten.

Gelet op het feit dat onze stad een grote Joodse gemeenschap telt en er een geconcentreerde wijk met vele Joodse handelszaken en instellingen is, riep fractieleider Sam van Rooy burgemeester De Wever op om maximaal in te zetten op opsporing en beveiliging. Hoewel Bart De Wever verklaarde dat de Joodse buurt zich momenteel op terreurniveau 3 bevindt: “Dit wil zeggen dat een aanslag op dit ogenblik niet imminent, maar wel waarschijnlijk is”, werden er geen concrete aanwijzingen op betere beveiliging en opsporing gemeld.

Fractieleider Sam van Rooy gaf op zijn beurt mee dat de kans op terroristische acties niet onderschat mag worden. “Jarenlang heeft een Hezbollah-militant zijn zaakjes vanuit Wilrijk kunnen regelen. Dit toont aan dat er nog steeds onvoldoende gedetecteerd en opgetreden wordt!

Dat er een week na van Rooys tussenkomst een mogelijke aanslag verijdeld werd, toont aan dat het islamitisch gevaar nooit onderschat kan worden en onze federale diensten duidelijk tekort schieten. Reeds sinds jaren stond dit beruchte vijftal op de radar van Staatsveiligheid. Tijd om over te gaan tot een kordatere aanpak: spoor terroristisch tuig, en verwijder hen voor altijd uit onze maatschappij!

ONTVANG ONZE NIEUWSBRIEF