menu
Word Lid
David Rosenberg voorgesteld als kandidaat voor de gemeenteraadsverkiezingen van 13 oktober


“We moeten van Antwerpen weer een veilige en welvarende stad maken”

Vanochtend presenteerde Vlaams Belang Antwerpen met David Rosenberg (45) een nieuwkomer als kandidaat voor de gemeenteraadsverkiezingen van 13 oktober. Hoewel David reeds lid is van onze partij sinds 2001, maakte hij onlangs pas de keuze om zich verkiesbaar te stellen. David is een prominente persoonlijkheid binnen de Joodse gemeenschap in onze stad. Hij zal kandideren vanop de zevende plek op de Anwerpse gemeenteraadslijst. “In een kosmopolitische stad die Antwerpen is, is het onze duidelijke strategie om alle gemeenschappen te vertegenwoordigen die onze waarden en normen omarmen”, vatte lijsttrekker Filip Dewinter aan. “David belichaamt de noden en zorgen van de Joodse gemeenschap in onze stad. Op basis van de resultaten van de parlementsverkiezingen van 9 juni zou onze fractie 9 zetels mogen claimen. David bekleedt dus een verkiesbare plaats. Wij willen alvast een resultaat neerzetten, waarbij we minstens één zetel meer halen dan de huidige 6 zetels die we momenteel hebben.”

“De afgelopen jaren merk ik steeds meer dat we onze stad dreigen te verliezen aan een anti-westerse islamitische cultuur, de woke-beweging, communisten en radicale islamisten. Dit is de reden waarom ik voor de politiek heb gekozen en specifiek voor het Vlaams Belang”, aldus Rosenberg. “Om onze stad te redden, hebben we dringend een ‘volwassen rechts’ stadsbestuur nodig met Vlaams Belang en N-VA. Dit moet nu gebeuren voordat het te laat is en onze stad volledig islamiseert. De enige politieke partij die in mijn overtuiging alle Antwerpenaren kan verenigen die onze gemeenschappelijke Europese waarden en normen, ongeacht religie, cultuur of huidsleur, is het Vlaams Belang. Ik wil bijdragen aan een bestuur dat de belangen van alle Antwerpenaren behartigt en de waarden en tradities die ons verbinden, respecteert en beschermt.”

Sam van Rooy: “Voor u bevindt zich een trots fractieleider. Het is voor het eerst in de geschiedenis van onze partij dat een praktiserend Joods kandidaat vanop een prominente plaats deelneemt aan de verkiezingen. Reeds vanop jonge leeftijd, toen ik mijn grootmoeder ging bezoeken in de Lange Leemstraat, heb ik mogen ervaren hoe zwaar de Joodse instellingen nood hebben aan beveiliging en bescherming. De dreiging die de Joodse gemeenschap ondergaat, heeft mij ertoe geleid om de stap naar de politiek te zetten. We mogen het immers nooit normaal vinden dat een vreedzame gemeenschap onder constante dreiging leeft. Door de jaren heen is deze toestand alleen maar verslechterd. In zowat alle Europese grootsteden is de virulente jodenhaat vanwege de verregaande islamisering groter dan ooit. Op dit elan zullen steeds meer Joden uit angst onze contreien verlaten. Het is onder meer de inzet van de aanstaande verkiezingen om maximale veiligheid te garanderen, want het is niet vijf voor, maar vijf na twaalf!’”

ONTVANG ONZE NIEUWSBRIEF