menu
Word Lid
Antwerpen voert lijst met meeste cocaïnegebruik per inwoner aan: stadsbestuur onder leiding van burgemeester De Wever mee verantwoordelijk

Filip Dewinter: “Maak zoals in tal van steden gebruik van officieel label ‘Nee tegen Drugs’”

Vandaag raakte bekend dat de hoeveelheid gevonden benzoylecgonine (metaboliet van cocaïne) in afvalwater nergens in Europa hoger ligt dan in Antwerpen. Met 2.381,4 milligram benzoylecgonine per 1.000 inwoners per dag staat onze stad eenzaam aan de top wat cocaïnegebruik betreft. Amsterdam dat op plaats 3 staat, kent aan rato van 1.142,4 milligram minder dan de helft gesnoven cocaïne per inwoner. Deze hallucinante cijfers moeten ingeperkt en gestopt worden.

Vlaams Belang wil in Antwerpen een grote ontradingscampagne t.a.v. drugs. Zowel in het onderwijs, bij jeugd- en sportverenigingen als bovenal bij horeca en in het uitgangsleven. Het Vlaams Belang stelt voor om een label ‘Zeg nee tegen Drugs! Geen drugs in mijn café’ in de Antwerpse horeca in te voeren.

Filip Dewinter: "De uitbaters van horeca- en uitgangsgelegenheden moeten beseffen dat ze een grote verantwoordelijkheid ter zake dragen. Samen met de gebruikers moet iedereen in Antwerpen gesensibiliseerd worden dat drugsgebruik aangepakt en gestraft moet worden. De normalisering van drugs zorgt voor steeds meer problemen. Drugs mag nooit sociaal aanvaard worden! De verantwoordelijkheid van burgemeester De Wever en zijn stadsbestuur is gigantisch. De Wever en zijn stadsbestuur ondernemen helemaal niks om het drugsgebruik te ontraden. Het Antwerpse stadsbestuur is geïmmobiliseerd wegens de tegenstelling tussen Vooruit die drugs gedeeltelijk wil legaliseren en de N-VA die het omgekeerde wil. In de praktijk gebeurt er helemaal niks met het gevolg te zijn verworden tot cocaïnehoofdstad van Europa. De Wever draagt dus een enorme verantwoordelijkheid in deze!"

Afgelopen najaar hield onze partij reeds een campagne ter responsabilisering van drugsgebruikers. Filip Dewinter: "Druggebruikers moeten beseffen dat ze de drugsoorlog financieren en dus medeplichtig zijn aan de woedende drugsterreur! Zonder drugsgebruik(ers) immers geen aanslagen!"

ONTVANG ONZE NIEUWSBRIEF